PERBERESIT :
- 250 g miell Mokra
- 2 vezë
- 150 ml qumësht gjysmë të skremuar
- 150 g sheqer të grimcuar
- 125 g gjalpë (në temperaturën e dhomës)
- 1 mollë
- 1 qese fryres embelsirash (sode buke)
- 1 qese extrakt vanilie
Përbërësit për dekorimin:
- 2 mollë të arta
- sheqer pluhur (për shije)
PEPRGATITJA:Mos harroni të hiqni gjalpin nga frigoriferi në mënyrë që të jetë shumë i butë, pastaj ndizni furrën në 180 ° C, lyeni me një miell një tepsi (diametri rreth 26-28 cm). Qëroni mollët me kujdes: pritini njërën në copa të vogla me madhësi të barabartë për ta futur në brumë; dy të tjerat të prera në feta jo shumë të holla për të dekoruar sipërfaqen e tortës. Në një tas (ose në mikserin), rrihni vezët me sheqerin derisa të merrni një krem të trashë dhe shumë homogjen, pastaj shtoni gjalpin dhe qumështin ndërsa vazhdoni të përzieni. Në fund, shtoni miellin, extraktin e vaniljes dhe fryres embelsirash të grirë, derisa përzierja të jetë e butë dhe e lëmuar. Shtoni copat e mollës, përzieni mirë, pastaj hidhini me kujdes në tepsi duke e niveluar me pjesën e pasme të lugës. Rregulloni fetat e mollëve në rreze, piqni për 45-60 minuta. Kur të jetë gatuar, lëreni tortën të pushojë për rreth 30 minuta. E heqim nga tigani, e vendosim në një pjatë për servim, e lëmë të ftohet dhe e spërkasim me sheqer pluhur.