TORTA ME MOLLE

PERBERESIT :

  • 250 g miell Mokra
  • 2 vezë
  • 150 ml qumësht gjysmë të skremuar
  • 150 g sheqer të grimcuar
  • 125 g gjalpë (në temperaturën e dhomës)
  • 1 mollë
  • 1 qese fryres embelsirash (sode buke)
  • 1 qese extrakt vanilie

Përbërësit për dekorimin:

  • 2 mollë të arta
  • sheqer pluhur (për shije)

PEPRGATITJA:Mos harroni të hiqni gjalpin nga frigoriferi në mënyrë që të jetë shumë i butë, pastaj ndizni furrën në 180 ° C, lyeni me një miell një tepsi (diametri rreth 26-28 cm). Qëroni mollët me kujdes: pritini njërën në copa të vogla me madhësi të barabartë për ta futur në brumë; dy të tjerat të prera në feta jo shumë të holla për të dekoruar sipërfaqen e tortës. Në një tas (ose në mikserin), rrihni vezët me sheqerin derisa të merrni një krem ​​të trashë dhe shumë homogjen, pastaj shtoni gjalpin dhe qumështin ndërsa vazhdoni të përzieni. Në fund, shtoni miellin, extraktin e vaniljes dhe fryres embelsirash të grirë,  derisa përzierja të jetë e butë dhe e lëmuar. Shtoni copat e mollës, përzieni mirë, pastaj hidhini me kujdes në tepsi duke e niveluar me pjesën e pasme të lugës. Rregulloni fetat e mollëve në rreze,  piqni për 45-60 minuta. Kur të jetë gatuar, lëreni tortën të pushojë për rreth 30 minuta. E heqim nga tigani, e vendosim në një pjatë për servim, e lëmë të ftohet dhe e spërkasim me sheqer pluhur.

Përgatitja:

10 min

Koha gatimit

45 min në 180°C