PERBERESIT (per 4 persona) :
- 4 vezë
- 300 g miell MOKRA
- 200 g gjizë
- 100 g djathë parmixhan të grirë
- kripë
- piper
- 400 g salcë Ragu
PEPRGATITJA:
Shtoni gjizen , parmezanin dhe vezën. Vendosim kripë, piper dhe i përziejmë mirë. Përzieni miellin Mokra me vezët dhe lëreni brumin e mbuluar të pushojë për rreth 30 minuta. Pastaj hapeni , deri sa te marrë formen e një fletë të hollë dhe ndani atë në gjysmë. Në njërën gjysmë, rregulloni shumë grumbuj mbushjesh të ndara nga njëra -tjetra, mbuloni me gjysmën tjetër , mbyllni hapësirat boshe me gishta për të vulosur mirë brumin. Pritini raviolët me rrotën e dhëmbëzuar dhe gatuajini në ujë të kripur . Pasi të jetë gati, visheni me salcën Bolognese, spërkateni me parmixhan dhe shërbejeni.