nga fushat e grurit... tek shtepia juaj

cfare na ben te vecante

Ne përpunojmë grurin me bujari dhe pasion, për të ofruar miell të cilësisë më të lartë për profesionistët dhe te apasionuarit e gatimit, të prodhuar në respekt të plotë të lëndëve të para dhe traditës.

I gjithë mielli nuk është krijuar i barabartë. Pjekja më e mirë fillon deri në fushat e grurit. Ne jemi krenarë për burimet tona te grurit, me  përmbajtjen të proteinave të kalibruar me kujdes, që do të thotë se mielli ynë ju jep të njëjtat rezultate, sa herë që piqni.

PROCESI

 

Para bluarjes, gruri kalon një proces të plotë pastrimi për të hequr papastërtitë. Procesi i pastrimit të grurit luan një rol të madh në lidhje me cilësinë. Ndikon në karakteristikat e hirit dhe ngjyrën e miellit përfundimtar.
Pas pastrimit, gruri futet brenda një kazani kondicionimi për 24 orë për të arritur përmbajtjen e duhur të lagështisë. Kjo metodë lejon që marka të zbutet. Gjithashtu rrit lirimin e endospermës gjatë bluarjes.


Pas procesit të pastrimit dhe kondicionimit, gruri përzihet para bluarjes. Ai kombinon lloje dhe sasi të ndryshme gruri për të arritur një cilësi të caktuar të miellit. Përmasat dhe llojet e grurit varen nga qëllimi i miellit dhe nevojat e klientëve të mullinjve.

Për të luftuar çdo mangësi, pluhuri gluten dhe enzimat shtohen automatikisht nga fabrika në këtë fazë.

Para se mielli të paketohet, një proces i pasurimit të miellit shton përsëri disa nga këto lëndë ushqyese. Këto janë kalcium, hekur, niacinë dhe tiamin.
Para se të jetë gati për përdorim, mielli duhet të thithë oksigjenin për rreth një muaj. 
Paketuar dhe jashtë për dorëzim!
Ka disa mënyra për të paketuar miellin. Sasia dhe madhësia janë faktorët kryesorë në mënyrën sesi ndryshon paketimi. Për sasi të vogla, paketimi i rëndë nuk është vërtet i nevojshëm. Por kur bëhet fjalë për sasi më të mëdha, paketimi duhet të jetë gjithmonë i ndërtuar mirë. Do të duhet të përballojë procesin e gjatë të dorëzimit. Gjëja më e rëndësishme është se nuk duhet të ketë një mënyrë që ajri ose lagështia të kalojnë nëpër paketim.

kush jemi

“Hekta Group”, është një kompani e cila operon prej 30-të vitesh në tregun lokal dhe ndërkombëtar. Nisur nga potenciali i prodhimit dhe cilësia në një nga fabrikat më të mëdha në vend, “Hekta Group” vendosi të investojë dhe të krijojë “Miellin Mokra”, duke sjellë një brand të fortë, lider në treg. Cilësia dhe standartet e larta europiane të prodhimit janë elementët kryesore.

Teknologjia jonë moderne, nuk do të ndalet këtu!

Fabrika jonë e madhe, synon të sjellë një gamë të gjerë produktesh, të cilat do të përbejnë një shportë të veçantë e plotë shije për shtëpinë tuaj.

Ne kuptojmë se është detyra jonë t’i ofrojmë konsumatorëve në Shqipëri, grurin më të mirë të përpunuar dhe jo vetëm. Këtë, duke siguruar gjithashtu dhe çmimet më të mira plotësisht të arritshme nga të gjithë.

 

 

vizioni

Të frymzojmë pjesën më të bukur dhe përmbushëse të gatimit: përdorimit të miellit për të krijuar ushqime të mrekullueshme, duke u kujdesur maksimalisht për shëndetin dhe të ardhmen e konsumatorëve tanë.

Kështu, do të ndërtojmë një gamë të gjerë me produkte të cilësisë së lartë për sigurinë e familjeve tuaja.

Programi ynë i trajnimeve do të përfshijë jo vetëm stafin e kompanisë por edhe fermeret e vendit, për një zhvillim  me të gjerë në prodhimin e lëndës së parë brenda vendit.