PERBERESIT :
- 100 g patate të ziera
- 600 g Miell Mokra Shumeperdorimesh
- 300 ml uje
- 1 qeskë maja birre
- 5 lugë vaj ulliri
- 1/2 lugë çaji kripë të imët
- 500 g domate qershi
- 100 g ullinj të zi
PEPRGATITJA:
Hedhim miellin Mokra , duke formuar një zgavër në qendër në të cilën hedhim majanë e tretur në pak ujë, vajin dhe patatet e ziera të grira me pirun. Shtoni ujin e ngrohtë dhe kripën dhe gatuajeni për një kohë të gjatë derisa të merret një brumë i butë dhe homogjen. Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë në një tas të lyer me yndyrë, të mbuluar me një leckë të lagur, për 2 orë.
Në fund të 2 orëve hapeni brumin me duart tuaja në një tavë të lartë (diametër 36 cm) të lyer mirë me yndyrë. Mbulojeni dhe lëreni të ngrihet për një orë e gjysmë.
Para pjekjes, renditni ullinjtë e zi dhe domatet qershi të prera në gjysmë në fokace te marinuara më parë në një tigan me vaj, kripë, piper dhe rigon.
Vendoseni në furrë të nxehtë në 220 ° C për 30 minuta.