Fokace
me patate dhe ullinj

PERBERESIT :

  • 100 g patate të ziera
  • 600 g Miell Mokra Shumeperdorimesh
  • 300 ml uje
  • 1 qeskë maja birre
  • 5 lugë vaj ulliri
  • 1/2 lugë çaji kripë të imët
  • 500 g domate qershi
  • 100 g ullinj të zi

PEPRGATITJA:

Hedhim miellin Mokra , duke formuar një zgavër në qendër në të cilën hedhim majanë e tretur në pak ujë, vajin dhe patatet e ziera të grira me pirun. Shtoni ujin e ngrohtë dhe kripën dhe gatuajeni për një kohë të gjatë derisa të merret një brumë i butë dhe homogjen. Lëreni të ngrihet në një vend të ngrohtë në një tas të lyer me yndyrë, të mbuluar me një leckë të lagur, për 2 orë.

Në fund të 2 orëve hapeni brumin me duart tuaja në një tavë të lartë (diametër 36 cm) të lyer mirë me yndyrë. Mbulojeni dhe lëreni të ngrihet për një orë e gjysmë.

Para pjekjes, renditni ullinjtë e zi dhe domatet qershi të prera në gjysmë në fokace te marinuara më parë në një tigan me vaj, kripë, piper dhe rigon.

Vendoseni në furrë të nxehtë në 220 ° C për 30 minuta.

Përgatitja:

2 orë

Koha gatimit

30 min në 220°C