BYREK ME KUNGUJ DHE GJIZE

PERBERESIT (per 4 persona) :

  • 250 g miell
  • 125 ml ujë
  • Vaji ulliri i virgjër
  • Një qese maja

Për mbushjen:

  • 500 g kungull i njomë
  • 250 g gjize
  • 40 g djathë  të grirë
  • 1 vezë
  • një thelpi  hudhër
  • disa gjethe borziloku
  • vaj ulliri ekstra i virgjer
  • kripë

PEPRGATITJA:

SPër të përgatitur byrekun e shijshëm me kungull dhe gjize , së pari përzieni miellin me vajin, ujin,  dhe një lugë çaji maja, derisa përzierja të jetë homogjene dhe e fortë. Mbuloni brumin me një tas të përmbysur dhe lëreni të pushojë. Ndërkohë, përgatitni mbushjen: lani kungujt, pritini në feta dhe skuqini në një tigan me pak vaj, një thelp hudhër të tërë (të cilën më pas do ta hiqni) dhe disa gjethe borziloku të copëtuar me duart tuaja. Vendosni kripë dhe gatuajeni për rreth dhjetë minuta. Kur kungujt të jenë gatuar, i hiqni nga tigani dhe i lini të ftohen. Me pas vendosni kujgujt në një tas i përzieni me, parmixhanin dhe vezën e rrahur për të përgatitur mbushjen. Tani merrni  brumin hapeni dhe ndajini në dy pjesë me rreth dy të tretat dhe një të tretën. Rrokullisni pjesën më të madhe në një fletë të hollë 2-3 mm. Hidhni të gjithë mbushjen ne brum. Në këtë pikë, merrni pjesën më të vogël të brumit dhe rrokulliseni atë në një fletë edhe më të hollë. Mbuloni byrekun e shijshëm me këtë, mbyllni mirë skajet, shponi sipërfaqen me një pirun dhe lyejeni mirë me pak vaj. Piqni në furrë në 200 ° për 50 minuta, shërbejeni atë të ngrohtë ose të ftohtë.

Përgatitja:

30 min

Koha gatimit

50 min në 200 ° C