BUKE E BERE NE SHTEPI

PERBERESIT (per 4 persona) :

  • 500g miell Mokra
  • 10 g maja birre
  • 3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
  • gjysmë luge çaji sheqer
  • 1 lugë çaji kripë e hollë
  • 280 g ujë

PEPRGATITJA:

SPër të përgatitur byrekun e shijshëm me kungull dhe gjize , së pari përzieni miellin me vajin, ujin,  dhe një lugë çaji maja, derisa përzierja të jetë homogjene dhe e fortë. Mbuloni brumin me një tas të përmbysur dhe lëreni të pushojë. NShpërndani majanë dhe sheqerin në gjysmë gotë ujë të ngrohtë. Hidhni miellin, majanë e tretur dhe sheqerin, 3 lugë vaj dhe përzieni me ujin dhe kripën, derisa të merrni një brumë të butë, të lëmuar dhe elastik. E mbulojmë me flete plastike per gatim dhe e lëmë të pushojë për 30 minuta në furrë të fikur. Ndajeni brumin në dy pjesë dhe vendosini në dy stampa të ngjashme  të lyera me gjalpë (rreth 26 cm të gjata). Lëreni të ngrihet në furrë të fikur derisa të dyfishohet vëllimi (1 orë e gjysmë). Hiqeni nga furra, sillni temperaturën në 180 ° C dhe gatuajeni për 30 minuta. Hiqeni nga furra, hiqeni bukën nga stampat dhe vendoseni përsëri në furrën e fikur për 10 minuta të tjera.

Përgatitja:

120 min

Koha gatimit

30 min në 180 ° C