PICA KLASIKE

PERBERESIT :

  • 500 g  Miell Mokra
  • ½ qese maja e thatë (rreth 7g)
  • 20 g vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 300 g ujë të ngrohtë
  • 10 g kripë
  • 300 g salcë domate
  • 375 g djathe mocarela
  • 100 g domate qershi të verdha dhe të kuqe
  • borzilok për shije

PEPRGATITJA:

Ziejeni me dorë ose derdhni miellin në një mikser me maja të thatë birre, vaj, një pikë ujë dhe filloni të punoni brumin. Gradualisht shtoni ujin e mbetur derisa të përthithet plotësisht, më në fund kripën.

Vazhdoni të gatuani brumin derisa të jetë elastik, i lidhur mirë dhe homogjen.

Formoni një top dhe lëreni të ngrihet në një tas të mbuluar me një leckë, në temperaturën e dhomës (20-22 °) për rreth 3 orë ose në çdo rast derisa të dyfishohet në vëllim.

Kur brumi të jetë ngritur mirë, hiqeni nga tasi dhe ndajeni në 3 pjesë të barabarta (rreth 270 g secila). Vendosini ato,  të mbuluara me një leckë për të shmangur kontaktin me ajrin, që të ngrihen në një fletë pjekje të lyer me pak vaji për 3-6 orë të tjera.

Lyeni me lehtësi një tavë të rrumbullakët, vendosni njërën nga topat e tharmuar në qendër dhe hapeni brumin duke e përhapur nga qendra jashtë, duke lënë një hapsire prej rreth 2 cm.

Për salcën, spërkoni purenë e domates me kripë dhe shpërndani një shtresë të hollë në secilën pica (4-5 lugë), shtoni rreth 125g mocarela për secilën bazë dhe piqni në furrë të nxehur më parë në 250 ° për 8-10 minuta.

Pasi picat të jenë gati, i nxjerrim nga furra.

Pak vaj ulliri ekstra të virgjër dhe shërbejeni.

Përgatitja:

30 min

Koha gatimit

10 min në 250°C