PERBERESIT :
- 500 g Miell Mokra
- ½ qese maja e thatë (rreth 7g)
- 20 g vaj ulliri ekstra të virgjër
- 300 g ujë të ngrohtë
- 10 g kripë
- 300 g salcë domate
- 375 g djathe mocarela
- 100 g domate qershi të verdha dhe të kuqe
- borzilok për shije
PEPRGATITJA:
Ziejeni me dorë ose derdhni miellin në një mikser me maja të thatë birre, vaj, një pikë ujë dhe filloni të punoni brumin. Gradualisht shtoni ujin e mbetur derisa të përthithet plotësisht, më në fund kripën.
Vazhdoni të gatuani brumin derisa të jetë elastik, i lidhur mirë dhe homogjen.
Formoni një top dhe lëreni të ngrihet në një tas të mbuluar me një leckë, në temperaturën e dhomës (20-22 °) për rreth 3 orë ose në çdo rast derisa të dyfishohet në vëllim.
Kur brumi të jetë ngritur mirë, hiqeni nga tasi dhe ndajeni në 3 pjesë të barabarta (rreth 270 g secila). Vendosini ato, të mbuluara me një leckë për të shmangur kontaktin me ajrin, që të ngrihen në një fletë pjekje të lyer me pak vaji për 3-6 orë të tjera.
Lyeni me lehtësi një tavë të rrumbullakët, vendosni njërën nga topat e tharmuar në qendër dhe hapeni brumin duke e përhapur nga qendra jashtë, duke lënë një hapsire prej rreth 2 cm.
Për salcën, spërkoni purenë e domates me kripë dhe shpërndani një shtresë të hollë në secilën pica (4-5 lugë), shtoni rreth 125g mocarela për secilën bazë dhe piqni në furrë të nxehur më parë në 250 ° për 8-10 minuta.
Pasi picat të jenë gati, i nxjerrim nga furra.
Pak vaj ulliri ekstra të virgjër dhe shërbejeni.